Sex messut homoseksuaaliseen sex shop pori

sex messut homoseksuaaliseen sex shop pori

Seuraava Kylväjä-lehti ilmestyy ette usko Kirjoituksia, miksi alun perin toitte ne meille?. Afrikkalaisen anglikaanipiispan Jos tuskastunut kysymys amerikkalaiselle kollegalleen päätti pitkän keskustelun seksuaalietiikasta Raamatun äärellä. Toinen oli painottanut Raamatun selvää sanaa, toinen tarvetta tulkita sitä nykyisen tiedon valossa. Runsaassa 20 vuodessa suhtautuminen sukupuoleen, seksuaalietiikkaan ja homoseksuaalisuuteen on tuonut protestanttisen kristillisyyden sisälle näkyvän repeymän, joka on vihdoin ja lopullisesti saavuttanut myös Suomen.

Ne, jotka kuvittelevat, että kyse on kristinuskoksi kutsutun maailmanlaajan ilmiön kahdesta haarasta, yhden ja saman viinipuun erilaisista oksista, erehtyvät pahan kerran. Ero on radikaali, koska haarat eivät kasva samasta juuresta. Millainen kasvi uhkaa parissa vuosikymmenessä tukahduttaa ja vallata vuosituhantisen kasvuston?

Siemenen kylvi yhdysvaltalainen feministiprofessori Judith Butler teoksellaan Hankala sukupuoli Gender Trouble.

Teorian perus Kirves puun juurella Pääkirjoitus Pekka Mäkipää väittämä oli, että ihmisen sukupuoli ei määrity kehon biologiasta käsin sex vaan rakentuu sosiaalisesti gender yksilön valintana.

Butlerin kuuluisin teesi on, että sukupuoli ei ole olemista vaan tekemistä. Butlerin sukupuoliteoria on käynnistänyt massiivisen ja käsittämättömän vaikutusvaltaisen poliittisen liikehdinnän. Se on pyyhkäissyt länsimaisen yliopistomaailman läpi ja synnyttänyt lukemattomia oppituoleja ja tutkimuskeskuksia. Sen vaikutus näkyy erityisesti koulumaailmassa nuorten ja murrosikäisten keskuudessa, minkä satoa tullaan korjaamaan pitkään.

Sukupuoliteoria ohjaa suvereenisti länsimaisia lainlaatijoita. Viimeisen 15 vuoden aikana 20 maassa avioliittoinstituutio on avattu samaa sukupuolta oleville. Kristillisille kirkoille sukupuoliteoria on kuolemanvakava asia, koska se panee kirveen raamatullisen ihmiskäsityksen juurelle. Katkaisemalla juuret Raamattuun se käytännössä estää kutsun, valtuutuksen ja lähettämisen.

Ei ole mahdollista uskoa ja luottaa rakastavaan Jumalaan uskomatta Raamattuun, jonka välityksellä hän ilmoittaa itsensä. Vain Raamatun valossa selviää sekin, että luodun ja lunastetun ihmisen, miehen tai naisen, arvoa ja ikuisuutta määrittää oleminen eikä tekeminen.

Uskonpuhdistus oli aikanaan mahdollinen, koska sen juuret johtivat Raamatun selvään sanaan. Nähtiin, että Jumalan sanassa on oma sisäinen voima, joka vakuuttaa ja liikuttaa: Raamattu on elävä, sillä on kädet ja se tarttuu minuun, sillä on jalat ja se ajaa minua takaa.

Lutherin lausumaa voisi ehkä nimittää hänen määritelmäkseen lähetyskutsusta. Kutsu on edelleen voimassa. Sanan viljelyn ohella kutsu varjella on myös voimassa. Sen kutsun Jumala on antanut erityisesti piispoille ja esipaimenille. Olemme osa liikkeelle lähetettyä Jumalan kansaa, jonka motivaatio nousee Raamatun sanasta ja rukouksesta.

Juurillaan kasvava Kylväjä korostaa juhlavuonna raamattutyötä ja se merkitystä lähetystyössä ja työalueiden arjessa Kylväjän toimintasuunnitelma Kesämäenrinteen koululaisten yhden päivän työn tulos, euroa, riittää kattamaan yhden bangladeshilaisen kyläkoulun kulut lähes koko lukuvuodeksi.

Kohteen valinta oli oppilaskunnalle luonteva. Bangladesh on tullut koulussa aikaisemminkin tutuksi, kun siellä vietettiin Banglapäivää ja Bangladeshissa lähettinä työskennellyt Aatu Gröhn vieraili siellä muutama vuosi. Luonteva linkki Bangladeshiin on myös koulun nyt jo eläkkeelle jäänyt opettaja Lasse Teräväinen, joka oli perustamassa kouluprojektia Bangladeshiin vuosina Ensimmäinen koulu valmistui ja toinen Dhormopuriin, jota taksvärkkikeräyksen tuotolla nyt tuetaan.

Viisumivaikeuksia Mongoliassa Kylväjän pitkäaikainen Mongolian lähetti Mika Laiho ei saanut seurakuntaviisumilleen jatkoa. Dundgovin läänissä työskennellyt Laiho joutui palaamaan tammikuun lopussa Suomeen odottamaan uuden viisumin myöntämistä. Seurakuntaviisumilla työskentely on Mongoliassa suhteellisen uusi mahdollisuus.

Mika Laiho oli Kylväjän historian toinen seurakunnan kautta työluvan saanut Mongolian-lähetti. Raimo Mäkelä on Kylväjän perustajajäseniä ja Kylväjän hallituksen pitkäaikainen puheenjohtaja.

Puheet on pidetty Suomen Raamattuopiston tilaisuuksissa vuosina Puheissa on yhteisen uskomme perusasioista sekä syvällistä tietoa elämän ja hengellisen työn monilta alueita. Niissä käsitellään Jumalan hyvyyttä, armoa ja rakkautta Kristuksen sovitustyössä monipuolisesti Uuden ja Vanhan Testamentin valossa. Myöskään Dundgobissa toimiva Kylväjän yhteistyöseurakunta Govin Gerel ei saanut rekisteröintiään uusittua. Tällä hetkellä läänin pääkaupungissa Mandalgovissa ei ole yhtään virallista kristillistä seurakuntaa.

Toivomme, että seurakunta saisi jatkaa toimintaansa entiseen tapaan, toteaa Mika Laiho. Raimo Mäkelän puheita Kylväjän nettisivuilla myös lain ja evankeliumin suhde julistuksessa sekä kärsimyksen, ilon ja onnen kysymykset.

Puheet ovat edelleen ajankohtaisia käsitellessään kristillisen julistuksen ongelmia, uskonpuhdistuksen perintöä sekä aikamme ilmiöitä ja yhteiskuntaamme.

Tänä vuonna pystyttiin ostamaan tontti kirkkoa varten. Tontin rahoitus tuli lähes kokonaan keväällä järjestetyn keräyksen kautta. Parhaillaan arkkitehti valmistelee seurakunnan kirkkoherran ja Inkerin kirkon kirkkohallituksen ohjauksessa kirkon rakennussuunnitelmia. Tavoitteena olisi, että kirkon rakentaminen voitaisiin aloittaa kesällä ja kirkon käyttöönotto tapahtuisi vuoden aikana. Inkerin kirkon piispa Aarre Kuukauppi vetoaa suomalaisiin kristittyihin, jotta tukisimme Ulan-Uden seurakunnan kirkkohanketta: Mutta te olette valittu suku Jumalan oma kansa, määrätty julistamaan Hänen suuria tekojaan, joka teidät on pimeydestä kutsunut ihmeelliseen valoonsa.

Ulan-Udessa on hankittu Inkerin kirkon nimissä tontti, että seurakunta saa rakentaa siihen monitoimikirkon. Se on suuri ihme meidän silmissämme. Burjaatit ovat kansa, joka on kautta aikojen harjoittanut buddhalaisuutta ja samanismia. Se on johtanut siihen, että kansan keskelle on levinnyt suurta henkien pelkoa ja palvontaa. Kun itse ensimmäistä kertaa kävin Burjatiassa, sain nähdä ja kokea tämän kaiken.

Taksikuski, joka vei meidät kyliin, usein pysäytti auton ja heitti ikkunasta jonkun palasen tai usein Lähettiliikenne Henrikssonit lähtevät ensimmäiselle työkaudelle Mongoliaan Perendit lähtevät työkaudelle Japaniin Kylväjän kevätmyyjäiset Lauantaina klo Tikkurilassa Kylväjän toimistolla, Tikkuraitti 11 A 2. Lähetyksen kesäpäivien ohjelma julkaistu Ensi kesän Lähetyksen kesäpäivien ohjelma on julkaistu osoitteessa Reformaation ja Suomi -juhlavuoden merkeissä Syvemmälle-teeman äärellä ovat muun muassa Jukka Norvanto, Jukka Leppilampi, Mirkka Paajanen, Teemu Kakkuri, Elias Said Israelista, vieraita Virosta ja lähettejä eri puolilta maailmaa.

Lähetyksen kesäpäivät järjestetään yhteistyössä Raahen seurakunnan kanssa. Eräs Lama hengellinen johtaja ulkomailta vieraili Burjatiassa ja puheessa totesi, että te burjaatit olette itse aina humalassa ja teidän henkenne ovat juovuksissa, siksi te olette onnettomia.

Mutta nyt on leviämässä kristillisyys Burjatiaan ja se tuo iloa ja autuutta kansalle, joka on löytämässä oikean tien, totuuden ja elämän; se on oikean Jumalan, rakastavan ja laupiaan.

On ilo todeta, että Ulan-Uden seurakunta on kasvanut ja toiminta on vahvistunut ja monipuolistunut niin, että jopa se on vaikuttanut Inkerissä tehtävään työhön. Noin 30 burjaattia on löytänyt täällä seurakuntaan ja kastettu Isän, Pojan ja Pyhän Hengen nimeen. Ulan-Uden seurakunta tarvitsee kipeästi kirkkoa, että se saisi vielä mahtavampaa kasvua ja voisi levittää jumalallista vaikutusta burjaattien elämään ja kulttuuriin.

Herra Siunatkoon meidän yhteistä projektiamme sekä suomalaisia lahjoittajia ja seurakuntia. Pietarissa Aarre Kuukauppi, piispa Inkerin evankelis-luterilainen kirkko Venäjällä Etiopian Mekane Yesus kirkolle uusi presidentti Maailman suurin luterilainen kirkko Etiopian Mekane Yesus -kirkko piti yleiskokoustaan tammikuun lopussa Addis Abebassa teemalla Emme häpeä evankeliumia.

Kokouksessa valittiin kirkolle uusi presidentti. Valituksi tuli pastori Yonas Yigezu, 55, joka on aiemmin toiminut kirkon keskustoimistossa lähetystyöstä ja teologiasta vastaavana johtajana. Pastori Yonaksella ja hänen vaimollaan on neljä lasta. Rukoillaan uudelle presidentille viisautta tärkeässä tehtävässä. Eläväksi ja todeksi tulivat virren sanat Anna, Kristus, rohkeutta mennä maastoon tiettömään, jossa merkkejä en tunne, vaille vastausta jään. Juuri siellä sinuun juurrun, vastuuseen viet laajempaan, taikka suostun vähimmässä uskollinen olemaan Lähtö lähetyskentälle perheen kanssa on todellinen seikkailu.

Kuinka valmistautua mahdollisimman hyvin? Onko meidän paikkamme lähteä? No sehän on niin kuin joku hiihtäen halki Grönlannin -juttu. Ilmeisesti tuleva muuttomme Keski-Aasiaan kuulosti yhtä kaistapäiseltä, riskialttiilta ja fatalistiselta kuin satojen kilometrien hiihtoretki lapsen kanssa ääriolosuhteissa. Ottavatko ne sen lapsenkin mukaan? Sata vuotta sitten vaihtoehto olisi saattanut ollakin oman lapsen kotimaahan jättäminen, mutta tänä päivänä ymmärretään prioriteetit eri tavalla.

Jumalan seuraamisen jälkeen tärkein kutsumus on perhe, ja vasta sen jälkeen tulee työ myös siinä tapauksessa, että työ sattuu olemaan lähetystyö. Perheellinen joutuukin usein miettimään, mitä jää perheelle työn viedessä voimia, ja toisinpäin. Työalueella lähetit ovat jatkuvan tarkkailun alla, halusivat tai eivät, ja he saavat tilaisuuden antaa Teksti: Hanna Skyttä ja Lilli Radice kristityn perheen, parisuhteen ja vanhemmuuden mallin näyttäen elämällään, mitä Jeesuksen anteeksianto ja Jumalan armo lähimmissä ihmissuhteissa tarkoittaa.

Ulkomaille muutetaan perheenä nykyään yhä useammin kansainvälistymisen myötä, ja ulkosuomalaisten kokemukset voivat auttaa käytännön kysymysten hahmottamisessa. Lasten koulunkäynti, terveydenhuolto, harrastukset ja turvallisuus ovat listan kärkipäässä pohdittaessa lähtemisen realiteetteja.

Suomessa on totuttu siihen, että lasten kasvua ja hyvinvointia tukeviin asioihin on olemassa selkeä toimintamalli, jota noudatetaan. Hyvinvointivaltion piiristä poistuminen tarkoittaa mm. Realiteetteja on hyvä tarkastella kaikkien lähtijöiden perspektiivistä, jotta lopputulos olisi mahdollisimman onnistunut. Kokemus on osoittanut esimerkiksi, että lapsen psyyke kestää toiseen kieleen ja kulttuuriin sopeutumisen paremmin nuorempana kuin lähellä teini-ikää.

Yhtä vähän voi ennalta tietää, kuinka itse reagoi, puhumattakaan lapsista ja puolisosta, kun väsymys, kulttuuristressi, turhautuminen ja muut paineet puristavat päätä pidemmän aikaa. Kysymykset ja ehkä seikkailuntunne pyörivät päässä. Paineen alla perheen ja parisuhteen sisäiset ongelmat kärjistyvät väistämättä, minkä vuoksi ennen lähtöä on hyvä keskittyä omien ja parisuhteen solmukohtien selvittämiseen. Matkalaukkulasten tai third culture kids, TCK s kokemukset ovat välillä kipeitä, eivätkä kaikki perheet ole selvinneet kokemuksesta kolhuitta tai ilman katkeria tunteita.

Sitäkään ei voi tietää, mikä olisi tilanne, jos ei olisi lähtenyt, olisiko vaikeuksilta säästynyt vai ei. Kenttäkokemuksemme alkutaipaleella jouduimme lyhyellä varoitusajalla evakuoiduksi Suomeen raskauskomplikaatioiden vuoksi.

Vajaan puolen vuoden kuluttua olimme Helsinki-Vantaalla lähdössä takaisin, nyt vauvan ja kolmivuotiaan kanssa, vaikka monet olivat varmoja, että sen kokemuksen jälkeen pysyttelisimme turvallisemmissa maisemissa. Ehkä olisimme pysyneetkin, jos vain toisella meistä olisi ollut kutsumus työhön.

Jaettu lähetyskutsumus on tärkeää äkillisten vaikeuksien sekä puuduttavan arjen kestämisessä. Nyt kun olemme asuneet Suomessa taas jo muutaman vuoden, lapsemme tuovat usein esiin sitä kaikkea hyvää, mitä menneet vuodet ovat sisältäneet.

Lähteminen perheenä lähetystyöhön antaa mahdollisuuden yhteiseen mahtavaan matkaan. Parhaimmillaan se antaa lapsille hyvän kasvualustan, rikkaita jaettuja kokemuksia ja todellista työssäoppimista Jumalaan luottamisen saralla. Tässä polarisoituneessa ajassa on etuoikeus lähteä perheenä vieraaseen kulttuuriin ja löytää sieltä lähimmäinen ja jaetun ihmisyyden kokemus. Jos haluaisit jatkaa keskustelua aiheesta, ota yhteyttä: Lähettilapset elävät lapsuuttaan kaukana kotimaastaan yhden tai useamman kulttuurin keskellä.

Meidän perheemme on asunut Etu-Aasiassa kymmenen vuotta, koko lasten lapsuusajan. Suomessa on käyty lähes vuosittain, mutta esimerkiksi joulu on eletty kymmenen vuoden aikana vain kerran Suomessa. Olemme tulleet kuitenkin vain tietyksi ajaksi Etu-Aasiaan. Tarkoitus on jonakin päivänä palata takaisin Suomeen. Sen takia haluamme olla välittämässä lapsille myös suomalaista kulttuuria. Kylväjä Kansainvälisen koulun opetussuunnitelman lisäksi suomalaislapset opiskelevat suomen kieltä ja historiaa.

Lapsemme elävät etuaasialaisessa ympäristössä ja käyvät koulua, jossa on vahvasti läsnä amerikkalainen ja korealainen kulttuuri. Kebabin ja riisin lisäksi toivomme, että lapset saavat maistaa vahvasti myös suomalaisuutta. Kotikieli on suomi, kotona syödään pääasiassa suomalaista ruokaa.

Suomalaisia kirjoja tuodaan Suomesta ja pyydetään lahjaksi. Lapsemme käyvät kansainvälistä koulua. Lisänä kansainväliseen opetussuunnitelmaan lapsillamme on viisi oppituntia viikossa suomen kieltä ja historiaa.

Yläkouluikäisillä on lisäksi ruotsin kieltä. Koulun kautta lapset ovat oppineet tuntemaan suomalaista luontoa ja historiaa. Tutuksi ovat tulleet suomalaiset klassikkokirjat ja -kirjailijat. Kulttuuriperintöä vaalitaan myös erilaisten juhlien yhteydessä.

Laskiaisena leivotaan laskiaispullat, vappuna munkit. Pääsiäisenä kasvatetaan rairuohoa ja maalataan pääsiäismunia. Itsenäisyyspäivänä kokoonnutaan yhdessä muiden suomalaisten kanssa laulamaan Maamme-laulua ja herkuttelemaan kokoonhaalituilla suomalaisruuilla. Adventtina sytytetään adventtikynttilät ja availlaan joulukalenterin luukkuja. Suomalaiset joululaulut -tilaisuus on kaupungin suomalaisten oma juhla, jossa lauletaan suomalaisia joululauluja sydämen pohjasta, syödään pipareita ja joulutorttuja glögin kera.

Lapsilla on tilaisuudessa oma ohjelmanumero. Viime vuonna suomenruotsalaiset toivat omaa kulttuurista väriään juhlaan lasten kantaessa valon kirkkoon Lucia-kulkueessa. Ainoa juhla, joka ei taivu maailmalla vietettäväksi, on juhannus. Se on niin suomalainen yöttömän yön juhla, ettei sen tunnelmaa tavoita säkkipimeässä yössä keskellä kaupunkia hien virratessa selkää pitkin.

Suomalaisten perinteiden myötä toivomme ennen kaikkea, että lapsemme saisivat kokea oman kotimaansa kulttuuria, mutta samalla on hyvä tilaisuus jakaa omastaan muille. Suomalaiset korvapuustit ovat koulun myyjäisten suosikkituote. Opettajat ovat monet kerrat saaneet lahjaksi suomalaisia kaurakeksejä, ja koulussa ne nimettiin suomalaisiksi kekseiksi.

Kuopuksen vaihtaessa luokkaa opettaja pyyhki kyyneleitä ja kaiken muun haikeuden keskellä parahti Nyt minä en saa enää edes suomalaisia pikkuleipiä. Äiti huomenna on loppiainen, leivotko sää niitä loppiaispullia?. Heittääkös se Jaakko sen joulukuusen ulos?. Näiden kysymysten äärellä äiti voi vaipua epätoivoon tai nauraa lasten loistavalle huumorintajulle.

Runebergin päivänä kaivoin pitkästä aikaa esiin runebergintorttujen ohjeen. Kahvilla torttuja mutustellessa oli hyvä kerrata, kuka se Runeberg oikeastaan olikaan. Sanan sivu Olavi Peltola Itke Herralle huolesi myös lähimmäisistäsi!

Jesaja Kohtaamme näissä kahdessa Jesajan luvussa muutamia tuokiokuvia erään uskonveljemme elämästä. Hän eli kauan sitten. Hänen asemansa yhteiskunnassa oli aivan toinen kuin kenenkään meidän. Hän oli kuitenkin Jumalaan turvautuva, kuten toivon mukaan jokainen meistä. Nyt hänestä kerrotaan, jotta saisimme kestävyyttä, lohtua ja toivoa Room. Samalla hän on myös varoittava esimerkki meille, joiden osana on elää lopun aikoja 1. Herra sanoi hänelle suoraan: Sinä et parane vaan kuolet Jes.

Tämä Herran sana ahdisti häntä, hän rukoili ja itki katkerasti Näin hän oli hädässään tehnyt aikaisemminkin Jes Hän osasi viedä ahdistuksensa Herran eteen. Tuskin yksikään meistä hädässään omaa elämänvaellustaan ajatellen uskaltaisi rukoilla pyhän Jumalan edessä samoilla sanoilla kuin hän Jes. Olkoon meillä hädän hetkellä omat rukoussanamme! Ehkä löydämme ne Psalmista Herra kuuli Hiskian rukouksen ja antoi hänelle jatkoaikaa viisitoista vuotta Jes. Hän sai jopa merkin todisteeksi Parantuminen tapahtui, kun Jesajan neuvosta viikunakakkua hierottiin hänen paiseensa päälle Hän sepitti parantumisen jälkeen runon, jossa on monia uskoamme vahvistavia kohtia, kuten: Kaikki se, mikä oli katkeraa, kääntyy parhaakseni.

Sinä pelastat minut kuoleman kuilusta. Selkäsi taakse sinä heität kaikki minun syntini Tämän jälkeen Hiskia menestyi kaikessa, mitä hän teki. Jumala antoi hänelle valtavan omaisuuden 2. Mutta sitten kerrotaan jotain, joka paljastaa hänen sydämensä. Raamattu sanoo suoraan, että Jumala antoi Hiskian toimia oman mielensä mukaan, mutta vain koetellakseen, oliko hän sisimmässään uskollinen 2. Oliko menestys sokaissut hänet? Hän ilahtui suuresti Assyrian kanssa kilpailevan Babylonian kuninkaan lähettiläiden tulosta ja lahjoista.

Ylpeänä ja itsevarmana hän pikkuriikkisen Juudan kuninkaana näytti heille koko aarrekammionsa ja asevarastonsa ja kaiken muunkin arvokkaan, mitä hän omisti.

Mikään ei jäänyt heille näyttämättä 2. Jälleen Herran lähettämä Jesaja tuli hänen luokseen Jes. Tulee päivä, jolloin mitään tästä kaikesta, mitä olet näyttänyt, ei jää jäljelle. Sinun lapsesikin viedään orjina ja nimenomaan Babyloniaan 2. Hyvä on Herran sana Jes. Pyhä Henki paljastaa, miksi hän piti hyvänä kuulemaansa järkyttävää Herran sanaa. Onhan sentään rauha ja vakaat olot minun päivinäni. Olemme ehkä kuulleet tämän itsekkään ajatuksen sanoina: Mitäpä siitä, vaikka minun jälkeeni tuleekin vedenpaisumus!

Täyttääkö meidän sydämemme huoli siitä, mihin kirkkomme, kansamme ja koko ihmiskunta on nykymenolla ajautumassa? Vieras japanilainen kertoi kristillisissä hautajaisissa kuulleensa iankaikkisen elämän toivosta. Sitä japanilaisilla ei ole. Se on vietävä heille. Olin lähetystyöstä toki kuullut jo lapsena, Jüri Perendi juttelee perheen Jyväskylän-kodissa.

Touko, 8 kuukautta, kiipeilee sylissä ja hymyilee vieraalle. Sain palvella seurakuntaa asuessani parinkymmentä vuotta Australiassa. Ajattelin, että voisin tehdä sitä enemmänkin. Tavatessani Johannan uudestaan vuosien jälkeen hän kysyi, että voisinko lähteä lähetystyöhön. Oli helppo vastata, että voisin. Lähetysjärjestökin on nyt kutsunut ja kouluttanut. Toivon, että olen sopiva ihminen lähetystyöhön ja sopiva henkilö lähetettäväksi Japaniin. Nöyrällä mielellä matkaan, siis.

Kutsu ja valtuutus tehtävään heillä on kotimaasta ja työalueelta. Länsi-Japanin evankelisluterilaisen kirkon työyhteydessä suomalaislähettejä on useassa seurakunnassa. Kylväjän lähettämänä Japanissa Midorigaokan seurakunnassa työskentelee Lea Lukka. Perendit on kutsuttu työhön Itä-Okayaman ja Tamashiman seurakuntiin. Muita lähettejä ei sillä alueella ole, vaan lähimmät lähettitoverit ovat noin kilometrin päässä. Vieraillessaan Okayamassa Jüri musisoi Johannan kanssa naapuruston ystäville heidän kahvilassaan.

Johanna käänsi suomalaisen gospelin sanomaa kuulijoille. Buddhalaiset kahvilanpitäjät pitivät kuulemastaan. He sanoittivat Jürille toiveensa: Tule sinäkin uudestaan, tule tänne lähetystyöntekijäksi.

Laulakaa meille lohduttavia lauluja. Ennen sitä edessä kuitenkin on vaativa työrupeama kielen opiskelussa. Kielenopiskelu on kokopäivätyötäni seuraavat kaksi vuotta, Jüri kertoo. Luotan siihen, että koska japani on kieli kielten joukossa, se on opittavissa. Kotikielenä käytämme suomea, ja kolmevuotiaana Touko menee päiväkotiin japanilaislasten joukkoon.

Siihen mennessä hän kyllä on jo oppinut kielen, kuuleehan hän sitä kaiken aikaa, Johanna uumoilee. Jüri, Johanna ja Touko Perendi lähtevät Japaniin maaliskuun puolivälissä. Lapsen mukana syntyy kohtaamisia japanilaisäitien kanssa, sillä he ovat harvoin työssä kodin ulkopuolella.

Mahdollisuuksien mukaan Johanna jatkaa suomen ja englannin opetusta iltaisin. Toimenkuva tarkentuu seurakunnan tarpeiden ja ajan myötä. On etuoikeus palata työhön tuttuun seurakuntaan, Johanna iloitsee. Erityinen rukousaiheemme on, että löytäisimme ystäviä, joiden kanssa voi levätä, olla oma itsensä.

Kulttuurissa, jossa ihmisiä arvotetaan aseman perusteella, ei ystävyys vertaisten kesken ole itsestäänselvyys. Haastavaa on japanilaisten tapa pitäytyä entisessä. Uuden toimintatavan omaksuminen koetaan vaikeana. Olen kuullut sanottavan, että Japanissa voi kyllä aloittaa jotakin uutta, mutta mitään vanhaa ei voi lopettaa, Jüri summaa. Kunnian ja häpeän kulttuuri on meille sekin vierasta. Pyydämme kirkolle siellä rohkeutta ottaa vastaan ja käyttöön uusia tavoittavia työmuotoja sen sijaan, että jatketaan vanhalla, vaikkei se enää toimisikaan toivotulla tavalla, Johanna sanoo.

HAASTEET työssä, kodin perustaminen asunnon etsinnästä alkaen järistysherkässä maassa, kielenopiskelun urakka, sukulaisten jättäminen tänne luopumista ja uuteen suostumista on luvassa Perendeillä.

Kantaako kutsu ja kenen voimissa lähdetään liikkeelle? Lähdemme matkaan levollisin mielin Vapahtajan kutsumana. Toivomme voivamme palvella useamman työkauden ajan. Koen, että Japani on minulle annettu maa. Jo Japanissa ensimmäistä kertaa ollessani tuntui vahvasti tältä. Perheellisenä täytyy ottaa huomioon enemmän asioita kuin sinkkuna. Samalla avautuu kuitenkin uusia työmahdollisuuksia. Kielitaito minulla on jo. Maa ja Länsi-Japanin evankelis-luterilainen kirkko ovat tutut.

Uskon pääseväni suoraan työhön käsiksi, Johanna arvelee. Työtehtävät ja haasteet voivat muuttua. Jüri oppii kielen, Touko kasvaa, keksitään jotakin uutta.

Ja kaikki on Jumalan kädessä, täällä ja siellä, hän jatkaa ja pukee Toukon lähtemään hammaslääkäriin. Siellä näytettävänä onkin jo kokonaista kuusi hammasta. Kutsumus liittyy läheisesti kysymykseen johdatuksesta.

Jumalan johdatus alkaa jo ennen kuin ihminen on syntynytkään. Jumala on johdattanut tietyt ihmiset yhteen, jotta he saisivat tietynlaisia lapsia.

Ja näiden vanhempienkin vanhemmat Jumala on johdattanut yhteen, jotta juuri näistä vanhemmista syntyisivät lapset, jotka Jumala on tarkoittanut syntymään tähän maailmaan. Kutsumus on ennen muuta sen tietämistä, mitä pitäisi tehdä elämällään, mutta se on sitäkin enemmän.

Outi Paukkunen KUN olemme syntyneet tähän maailmaan, monet asiat ovat ikään kuin annettuja meille. Me emme voi niitä valita. Se, että olemme syntyneet Suomeen, jossa lapset pääsevät kouluun ja voivat opiskella monia asioita äidinkielellään, on maailmanlaajuisesti hyvin harvinaista. Se, että olemme saaneet syntyä maahan, jossa on kohtuullisen rauhalliset olot, kuuluu myös niihin asioihin, joita emme ole voineet valita.

Samoin on monien muidenkin asioiden laita: Olisi Jumalan aliarvioimista alkaa pitää tällaisia asioita sattumana tai merkityksettöminä. Ulkoisten olosuhteiden avulla Jumala on alkanut vaikuttaa siihen, että meistä tulee sellaisia kuin meistä tulee. Jokaiselle ihmiselle Jumala on antanut ns.

Se tarkoittaa, että Jumala odottaa jokaisen ihmisen palvelevan omalla paikallaan lähimmäisiään niillä lahjoilla ja keinoilla, joita on saanut. Tämän jokaista ihmistä koskevan kutsumuksen avulla Jumala auttaa meitä parantamaan ulkoisia elinehtojamme ja pitämään huolta erityisesti niistä, jotka tarvitsevat toisten apua.

Kokonaan toinen asia on, osaammeko nähdä nekin asiat Jumalalta tulleina. Useimmiten lienee niin, että kapinoimme ainakin mielessämme niitä asioita vastaan, joita Jumala sallii elämäämme. Ehkäpä löytäisimme levon, jos suostuisimme luottamaan siihen, että kaikki todellakin yhdessä vaikuttaa niiden parhaaksi, jotka Jumalaa rakastavat Room. Meillä itsellämmehän on kovin rajallinen ymmärrys siitä, mikä on meille hyväksi. Lähetyselämää rajaseudulla Venäjän rajalla Kainuussa on Kuhmo, jonka seurakunnassa eletään vilkasta lähetyselämää.

Vuosien saatossa ovat monet lähetit lähteneet Kuhmosta ja kuhmolaiset ovat olleet lähettämässä monia lähettejä. Moni seurakuntalainen keskittää niin rukoukset kuin taloudellisen tuen erityisesti oman seurakuntansa nimikkoläheteille ja -kohteille.

Lähetysyhdistys Kylväjän kautta lähetystyössä ollaan mukana Israelissa ja Itä-Siperiassa. Lähetystyön puolesta rukoillaan ympäri vuoden niin jumalanpalveluksissa, rukouspiireissä kuin kodeissakin ja varoja kerätään erilaisin myyjäisin ja arpajaisin. Kuhmossa voi esimerkiksi pistäytyä torille ostamaan kainuulaisia herkkuja ja samalla antaa tukensa lähetystyölle tai kesällä Kuhmon Kamarimusiikin juhlavieras voi pistäytyä lähetyksen teltalla kahvikupposella vohvelia maistelemassa.

Myös yhteydenpito nimikkolähetteihin on tärkeää. Teknologia mahdollistaa sen, että lähettiin voidaan ottaa skype-yhteys esimerkiksi joulujuhlasta. Kaiken Kuhmon seurakunnan tekemän lähetystyön takana on joukko ihmisiä, jotka ovat vastanneet myöntävästi Jeesuksen kutsuun seurata Häntä.

Haluan olla viemässä ilosanomaa eteenpäin Jeesuksen meille antaman tehtävän mukaisesti. Jumala on kuitenkin asettanut ruumiiseen kaikki eri jäsenet niin kuin on nähnyt hyväksi. Myyjäisten ja lounaiden toteuttamisen mahdollistavat aktiiviset leipojat ja Teksti: Kuhmon seurakunta Kuhmon torilla tavataan myös lähetystyön merkeissä.

Samoin tarvitaan niitä, jotka lahjoittavat raaka-aineita ja arpajaisvoittoja. Uskolliset esirukoilijat niin lähetyksen rukouspiirissä kuin kodeissaan suljettujen ovien takana muodostavat ihmissilmin näkymättömän armeijan.

Jonkun toisen tehtävänä on taas pitää yhteyttä lähettiin ja olla häntä rohkaisemassa. Toisille lähetystyö Kuhmossa on ollut sydämenasia vuosikymmeniä ja toiset taas ovat saaneet lähetyskipinän vastikään. Näitä erilaisin lahjoin varustettuja ja eri elämäntilanteissa olevia yhdistää se, että jokainen heistä on omalla paikallaan edistämässä sitä, että ilosanoma Jeesuksesta saavuttaisi mahdollisimman monta. Lähde Raamattu- ja lähetysristeilylle Turusta Maarianhaminaan ja takaisin 9.

Risteilyohjelmassa Eero Junkkaalan raamattuluennot ja Mikko Puhalaisen lähetysluento sekä laulua ja rukousta. Viking Linen Amorella lähtee Turun satamasta 8. Kulttuurishokki yllätti ja sai hänet pohtimaan omaa paikkaansa lähetystyössä. Lahja Nokelainen Unelmoin vuosia sitten Mongolian-matkasta, mutta haave unohtui elämän vilskeessä. Heinäkuussa Kylväjän uudet lähetit Marjut ja Jaakko Tikkanen olivat vierailemassa Utsjoella tulevassa nimikkoseurakunnassaan.

Juttelin heidän kanssaan ja Marjut ehdotti, että lähtisin hoitamaan heidän kolmea tyttöään Mongoliaan. Olin keväällä valmistunut terveydenhoitajaksi, minulla ei ollut vakituista työtä eikä mitään mikä olisi pidätellyt Suomessa.

Muistin tuon vuosien takaisen unelman ja päätin ottaa erikoislaatuisen tarjouksen vastaan. Seikkailunhalu sai minut innostumaan, mutta koin olevan myös Jumalan johdatusta, että elämäntilanne salli toteuttaa unelman vuosien takaa.

Asiat etenivät nopeasti ja vajaan kahden kuukauden päästä olin Mongoliassa hoitamassa Tikkasten kolmea ihanaa tyttöä. Aluksi olimme pääkaupungissa Ulaanbaatarissa pari viikkoa, minkä jälkeen muutimme Arhangain maakunnan pääkaupunkiin Tsetserlegiin. Aamuisin kävelin omalta asunnoltani Tikkasille ja leikin pari tuntia nuorimman lapsen eli Seelian kanssa sillä aikaa, kun jompikumpi vanhemmista piti kotikoulua Metelle ja Linnealle.

Sen jälkeen söimme yhdessä lounaan ja Tikkaset lähtivät kielikouluun. Iltapäivät kuluivat tyttöjen kanssa ulkoillessa, leikkiessä, lukiessa ja joskus kävimme torilla ostamassa välipalaa. Leikkipuistossa oli ihana huomata, miten välittömästi lapset leikkivät keskenään siitä huolimatta, ettei ollut yhteistä kieltä. Ajatus lähtemisestä voi tuntua hienolta, mutta sopeutuminen vieraaseen maahan ja kulttuuriin sisältää paljon muutakin. Sain seurata vierestä Kylväjän tiimin kotiutumista uuteen maahan ja kävin myös itse läpi samoja asioita.

En kokenut mitään selkeää kutsua lähteä useaksi vuosiksi ulkomaille lähetystyöhön, mutta lähetyskäskyssä meidät kaikki on kutsuttu julistamaan ilosanomaa. Koin melko voimakkaan kulttuurisokin erityisesti muutettuamme maalle Tsetserlegiin. Ihmiset tuijottelivat, huutelivat, liikkuminen oli rajoitettua, yhteinen kieli puuttui ja monet muut asiat, kuten esimerkiksi alkoholismi, järkyttivät minua.

Kulttuurisokki tuli hieman yllätyksenä, sillä olin kuitenkin matkustellut jonkin verran. Kulttuurisokin pyörteissä pohdin, haluanko jäädä vielä kolmanneksi kuukaudeksi. Mietin ja rukoilin asiaa ja lopulta päätin, että jään vielä kuukaudeksi, jos se on Jumalan tahto. Jääminen ei kuitenkaan lopulta toteutunut, sillä en saanut viisumia Kiinaan enkä Venäjälle Mongolian-viisumin jatkamista varten.

Sain nauttia Mongolian kauniista luonnosta ja pääsin muutaman kerran myös ratsastamaan. Tutustuin mongolialaiseen kulttuuriin arjessa, sillä jaoin asunnon mongolian kielen opettajan kanssa.

Muistin myös, kuinka suuressa yltäkylläisyydessä elän Suomessa ja saan olla siitä kiitollinen. The Nordic resistance movement has always been known as the most violent and dogmatic of all the fascist groups in Nordic countries. For example SRM was behind the Kärrtorp-attack in Stockholm, Sweden in December after which many antifascists got long prison sentences for defending the attacked peaceful antiracist demonstration. In Finland one of the first actions of people involved in FRM was the attack against Helsinki Pride with pepper spray and tear gas grenades in Some of the attackers got convicted of 88 cases of assault.

The youngest victim was a 7-month-old infant. The Finnish resistance movement is built as a sect with strict demands of subordination to the leadership. For example the members have to pay a fine to the Swedish leadership if they do not participate in plastering stickers around the cities two times a week. They also claim to have a good security culture even though their membership applications and secret inside forums have leaked to the internet multiple times. A key member of the organization is a snitch and has continued to work in FRM even after having snitched other nazis already in the beginning of The invitation came from Stephan Günther who is a member of Nordisches Hilfswerkand and at least a contact person for the now illegal Freies Netz Süd.

This information was found on the secret forum of the NRM. Would there be someone else who wants to travel to Germany? At this point Paavo Laitinen had already snitched all the people from FRM who participated in the so called library attack. They attacked a public presentation of a book concerning Finnish extreme right. The presentation was held in a public library in Jyväskylä, Finland on When the antifascists working as security guards at the library defended the event, one of the attacking Nazis drew a knife and stabbed one of the security guards.

Paavo Laitinen was one of the three attackers. Muhonen turned himself in the next day and snitched everyone involved. Paavo Laitinen got arrested the day after the attack. In addition to Muhonen Paavo Laitinen snitched everyone after sitting for a couple days in the police prison. He even admitted that he tried to get his year-old brother and his brothers girlfriend to participate in the attack.

He got later convicted and had to pay about euros in fines for this list with hundreds of names, including minors.

Latinen also had on his laptop a partially unencrypted discussion with Ali Kaurila, who is one of the leaders of FRM, about planning the knife attack to the library.

So basically, the attack was at least partially planned by the leaders of FRM and two of the three FRM attackers snitched all the other nazis. Paavo Laitinen has held a key position in FRM in the last few years. He has been a central figure in making and updating FRM website, social media accounts, making propaganda videos and pictures, and worked as the leader of Jyväskylä local group. The court case against the library attack was held in the beginning of , after that Paavo Laitinen has not been seen in the pictures posted on FRM site.

He is still active in twitter, advertising FRM activities. It also seems like he is still the administrator of the website and continues making videos for FRM. After the snitching Pagan Skull has played for example at a gig organized by Finnish Blood and Honour. In the last year NRM has changed its politics and racial theories quite radically. They have also changed their view on parlamentarism.

They used to be strictly against parlamentarism and called all parliamentary parties traitors of national socialist revolution. Now they are starting their own parliamentary party in Sweden. Petersburg, Russia, which was a pro-Putin event.

Halla-aho was widely quoted by Breivik in his manifesto. It is still unclear if FRM still wants to co-operate with these organizations, that actively try to marginalize and condemn FRM inside the nationalisti scene in Finland. To sum up, the Finnish resistance movement has a problem with a leadership that lets known snitches represent the whole Nordic resistance movement in international events and lets them continue to work in the organization. In addition, the leadership of FRM co-operates with strasserist and neofascist groups that are politically hostile towards FRM and condemns it publicly.

Also a parliamentary group is to be created in Sweden. At the same time NRM still evokes a strategy of propagandist violent street actions where they attack local people in their demonstrations, which they never advertise publicly.

Lund has been a long time burden for NRM. He likes to live on other peoples money and most income of NRM has gone to feed him. You can read the original court documents containing all the snithcing from our webpage varisverkosto.

Unfortunatelly all the documents are in finnish only. Deras mål är en pannordisk diktatur i form av ett återupplivande av kalmarunionen i tredje rikettappning.

FMR är framförallt kända för sina våldsamma och terroristliknande aktioner och sin djupt sittande machokultur och för att sprida propaganda om rasrenhet. Bakom kulisserna är FMR fullt av angivare, så kallade rasförrädare och ledning som anförtrott den värsta av angivarna till talesperson och internationell representant. Förutom det skulle deras ideologi numera kunna kallas för sell-out.

Finska motståndsrörelsen bildades när Henrik Holappa var i korrespondens med medlemmar i den USA-baserade terroristorganisationen The Order. SMR var intresserade av att skaffa sig en finsk division för att bli den största fascistgruppen i Sverige, senare har syster organisationer även bildats i Norge och Danmark för att slutligen skapa paraplyorganisationen Nordiska motståndsrörelsen.

NMR och framför allt SMR har länge varit kända som dom mest våldsamma och dogmatiska av alla nordiska nazistgrupper. Till exempel var det SMR som angrep en antirasistisk demonstration i Kärrtorp, Stockholm i december , vilket bland annat resulterade i långa fängelsestraff för antifascister som försvarade demonstrationen.

En av de första aktionerna som medlemmar i FMR medverkade i var attacken på Helsinki Pride , de anföll paraden med pepparspray och tårgasgranater.

Några av nazisterna dömdes efteråt utifrån 88 åtalspunkter, den yngsta personen som skadades var ett sju månader gammalt spädbarn. Finska motståndsrörelsen är uppbyggt på sektliknande strukturer med band annat strikta krav på lydnad mot ledarna. Ett exempel är att alla medlemmar som inte medverkar i klistermärkes-aktioner två gånger i veckan måste betala böter till ledarna i Sverige. De påstår sig också ha ett välfungerande  säkerhetssystem, trots detta har information om alla som sökt medlemskap och info från slutna forum läckt ut på internet vid ett flertal tillfällen.

En centralfigur i FMR är en angivare som har fått vara kvar i  organisationen och dessutom på viktiga positioner och det även efter att ha angivit andra medlemmar, vilket han gjorde redan Första Maj tex. Finns det nån annan som vill åka till Tyskland? När detta beslut fattades hade Paavo Laitinen året innan angivit all inblandade som tillsammans med honom anföll en offentlig presentation som hölls på ett bibliotek i Jyväskylä.

När antifascisterna som stod vakt utanför ställde sig i vägen för angriparna blev en av vakterna knivhuggen. Paavo Laitinen var alltså en av angriparna. En av de andra var Sampsa Muhonen som driver en klädaffär för nazister som heter Ferus Finnum. Muhonen angav sig själv dagen efter och passade på att namnge alla andra inblandade. Paavo Laitinen blev arresterad, också det dagen efter anfallet. Förutom att Muhonen angav alla så gjorde också Laitinen det samma, efter några dagar på polisstationen.

Han erkände även att han försökt övertala sin sjuttonårige bror och dennes flickvän att vara delaktiga i aktionen. När han senare blev dömd fick han en böter på 30 euro för listan. Laitinen hade nämligen också en delvis o-krypterad diskussion sparad på samma dator där han och Ali Kaurila planerar biblioteksattacken. Så anfallet var alltså bevisligen i varje fall delvis planerad av FMR-ledningen och två av de tre nazisterna som utförde anfallet  angav alla inblandade.

Paavo Laitinen har haft en nyckelposition i FMR under de senaste åren, han har varit en centralfigur för deras hemsida, internet-konton, filmer, och foton. Han har också varit ledare för den lokala gruppen i Jyväskylä. Målet gällande biblioteksattacken hölls i rätten i början av Efter det har Laitinen inte setts på några bilder på FMRs sida.

Det är också det enda som förändrats. Han är fortfarande aktiv på Twitter där han sprider propaganda åt organisationen. Paavo Laitinen spelar för övrigt bas i vitmakt-bandet Pagan Skull som bland annat släppt en split ihop med ett band från Estland som heter Minu Kamp. Efter angivningarna och allt det andra så fick Pagan Skull också vara med på en spelning arrangerad av finska Blood and Honour.

Det senaste året har FMR ändrat sin politiska retorik en hel del. Framför allt har de tonat ner pratet om härskarrasen ganska mycket.

Nu ska de istället bilda ett eget parti i Sverige. I Finland har FMR samarbetat med den nyfascistiska rörelsen Suomen Sisu vilka har ett par representanter i det finska parlamentet på Sannfinnländarnas lista. Han är EU-parlamentariker representerar där Sannfinnländarna, som är med i Gruppen Europeiska konservativa och reformister där tex. Halla-aho har inspirerat tex. Anders Behring Breivik , som i sitt manifest citerat Halla-aho frikostigt.

Det är för tillfället oklart om FMR nu kommer ge upp sina försök till samarbete med de andra två grupperna eller inte, grupper som gått från ogillande till en rent fientlig inställning. Dessutom har samma ledare försökt samarbeta med  så kallade Strasserister nazister som enligt NMR tidigare ansetts stå för långt åt vänster, även om det oftast är på en kosmetisk nivå och nyfascistiska rörelser som på grund av FMRs praktiska arbete på gatan tagit avstånd från dem och aktivt försöker marginalisera dem inom den nationalistiska miljön i Finland.

Till detta hör att SMR håller på att bilda ett eget parti i Sverige. Samtidigt fortsätter NMR att uppmana sina fotsoldater till de små men alltid hotfulla och potentiellt våldsamma manifestationer som aldrig annonseras i förväg och som de gjort sig kända eller snarare ökända för.

Pär Öberg blir chef över den parlamentariska grenen. Lund har varit en tung last redan länge för NMR och skapat problem innom organisationen med sin lust av att leva på andras pengar. Tyvärr är alla orginaldokument bara på finska. Suomen vastarintaliikkeen luona Turussa vieraillut avoimen kansallissosialistinen järjestö National Action NA yritti järjestää Valkoisen miehen marssi -nimisen mielenosoituksen lauantaina Hyvissä ajoin ennen lauantaita koko Liverpool ilmaisi vastustavansa natsien tuloa kaupunkiin ja antifasistit ilmoittivat estävänsä tapahtuman mobilisoimalla ihmisiä vastamielenosoitukseen.

Taktiikoiden monimuotoisuus osoittautui jälleen toimivaksi tavaksi estää väkivaltaisia äärinationalisteja toimimasta kaduilla. NA ajaettiin lopulta rautatieaseman löytötavaravarastoon, josta poliisit saattoivat natsit turvaan.

National Action on tunnettu väkivaltaa ihannoivasta ja kurinalaisuutta korostavasta tyylistään. Nettisivuillaan NA ilmoittaa olevansa Suomen vastarintaliikkeen tapaan avoimen kansallissosialistinen järjestö. Hyökkäyksen uhri joutui sairaalaan, mutta jäi henkiin toisen paikalla olleen henkilön ehdittyä väliin. Davies tuomittiin murhan yrityksestä. Taustalla National Action järjestön logo.

Kansallissosialismin ja terrorismi-ihailun lisäksi NA: Molemmat järjestöt vaativat jäseniltään kurinalaisuutta  ja sitoutumista tiukkaan hierarkiaan, vaitioloa järjestön sisäisistä asioista sekä edellyttävät aktiiveiltaan valmiutta käyttää väkivaltaa.

Molempien järjestöjen toiminnassa korostuu heroiisen maskuliinisuuden ihannointi ja tiukat sukupuoliroolit. Aiemmin tänä vuonna NA: Teininatsien johtaja tapasi tuolloin Turussa SVL: Alimmassa kuvassa Murros suunnittelemassa yhteistä tapahtumaa perussuomalaisten kansanedustaja Olli Immosen ja kaupunginvaltuutettu Teemu Lahtisen sekä Sarastuksen päätoimittaja Timo Hännikäisen kanssa.

Murros kuuluu kirjailija Timo Hännikäisen perustaman fasistisen Sarastus-lehden toimituskuntaan. Murros viihtyy kuvien perusteella yhtä lailla SVL: Ylläolevan kuvasarjan alimmaisessa kuvassa Murros on suunnittelemassa Eugen Schaumanin muistokäyntiä kesäkuulle yhdessä Suomen sisun puheenjohtaja Olli Immosen ja Sarastuksen Hännikäisen kanssa.

Heinäkuun lopulla SVL: NA kirjoitti Jyväskylän tapahtumista nettisivuilleen, kehotti lähettämään Jyväskylässä vangituille tukipostia sekä kertoi jättäneensä tuen osoituksena kirjeen Suomen suurlähettiläälle.

Pari tuntia ennen kun natsit ajettiin löytötavaravarstoon NA twiitasi: Liverpoolissa ei lauantaina marssinut yksikään natsi. Englantilaisen The Anti-Fascist Networkin mukaan sadat liverpoolilaiset liittyivät blokkaamaan, häiritsemään ja estämään natsimarssia kaupungissaan.

Natsimarssille saapui odotetun ihmisen sijaan arvioista riippuen natsia, jotka joutuivat vihaisen ihmisjoukon hyökkäyksen kohteeksi heti saavuttuaan kaupungin juna-asemalle.

Polisii ohjasi nopeasti natsimielenosoittajat juna-aseman pieneen tavaransäilytystilaan ja laski metallisen suojan sen eteen. Useiden ryhmien ja verkostojen kutsumat natsimarssin vastamielenosoitukset saivat liverpoolilaiset osoittamaan, ettei natseja kaivata heidän kaupunkiinsa. Poliisi laittoi natsit juna-aseman löytötavaravarastoon turvaan ainakin kymmenen kertaa isommalta vastamielenosoittajien joukolta.

Lopulta poliisi saattoi NA: Antifasistit marssivat joukolla natsien alun perin suunnitteleman reitin kaupungin keskustaan tuulettaen Liverpoolin olevan natsivapaa kaupunki. Sadat paikalliset liittyivät karnevaalihenkiseen kulkueeseen, joka paisui tuhatpäiseksi. Liverpoolin mobilisaatio ja NA: Tapahtuma on myös erinomainen esimerkki siitä, kuinka laajapohjainen paikallistason järjestäytymiseen nojaava antifasismi voi taktiioiden monimuotoisuudella saavuttaa merkittäviä voittoja.

Perussuomalaisten uusin kohu koskee taas kerran Olli Immosta. Olli Immonen on uusfasistisen Suomen Sisun puheenjohtaja. Hän on järjestänyt muistotapahtuman hitleristisen Suomen vastarintaliikkeen vierellä Eugen Schaumanin muistolle ja ollut ainakin jossain määrin mukana markkinoimassa viime itsenäisyyspäivän natsihenkistä mielenosoitusta, jota järjestivät mm.

Suomen vastarintaliike ja Timo Hännikäinen Sarastus-lehdestä. Mediassa ja twitterissä puhutaan nyt Immosesta lähinnä yksittäisenä yksityishenkilönä, ihan kuten Sampo Terho haluaakin.

Ihan kuin Immonen olisi jonkinlainen älykkö, joka keksisi jotain omaa sanottavaa. Immonen on vain sätkynukke, joka siteeraa massamurhaaja Breivikiä , joka taas siteeraa Jussi Halla-ahoa. Ihan kuin yksi niistä sadoista hommaboteista, jotka seuraavat mestarin ohjeistusta ja täyttävät nettilehtien kommenttipalstat öyhötyksellään ja ahdistelevat tutkijoita, jotka sanovat heistä jotain kriittistä. Sen mitä Immonen möläytti karskisti, lukee jo perussuomalaisten puolueohjelmassa, jonka on osittain kirjoittanut Halla-aho.

Itse asiassa Halla-aho ja Terho ovat jo vuosikausia sitten sanoneet sen, mitä Immonen sanoi nyt. Halla-aholla, Immosella ja muilla hommalaisilla on ollut jo vuosikausia tapana kerätä julkisuutta kohauttavilla sanomisillaan. Tätä kautta he ovat myös onnistuneet normalisoimaan kohujuttuja hieman sisäsiistimmän rasismin ja fasismin osaksi valtakulttuuria.

Osittain kyse on varmaankin tästä tälläkin kertaa. Myös Soinin rajojen testaaminen ja venyttäminen on ihan todennäköistä, kuten oman äärikansallismielisen liikkeen viholliskuvien vahvistaminen. Halla-aho pääse esiintymään minne haluaa milloin haluaa, aina naistenlehdistä taloussanomiin.

Tuoreessa facebook-päivityksessään Halla-aho kertoo vastustavansa Immosen tavalla monikulttuurisuutta. Hän ei tuomitse Immosen kytköksiä esimerkiksi Suomen vastarintaliikkeeseen, eikä breivikhenkistä retoriikka.

Halla-aho oli itse asiassa valitsemassa Immosta uusfasistisen Suomen Sisun puheenjohtajaksi vuonna Fasistien ongelma Suomessa on tällä hetkellä, että heillä ei ole mitään uskottavaa katuliikettä. Heillä ei ole sosiaalista pohjaa muuta kuin Internetissä.

Suomen Sisu eli vuosikausia hiljaiseloa luvun lopussa kun aktiivit ryhtyivät joukolla perussuomalaisiksi. Vuonna Olli Immonen valittiin puheenjohtajaksi ja siitä eteenpäin olemme nähneet pienessä mittakaavassa kasvavaa ulkoparlamentaarista liikehdintää muun muassa Suomen Sisun taholta, josta Schauman-tilaisuus oli esimerkki. Halla-aholaiset ovat onnistuneet rakentamaan liikettään ainoastaan liberaalien tuella. Ilman valtamedian, keskustan, sosiaalidemokraattien, kokoomuksen ja perussuomalaisten tukea he olisivat täysin voimattomia.

Pitäisikö meidän yllättyä, että valtio, pääoma ja fasistit toimivat käsikädessä? Recent events in Finland have raised some concern about Nazi and neo-fascist mobilization in the streets. The coming together of these groups in a larger demonstration during the Finnish independence day in is also worrying. The organizer of the demonstration, Timo Hännikäinen, is a controversial right-wing conservative mostly known for his misogyny.

In the beginning of in February a new book by him is published, centered around fear of feminism. Why does he step out to the streets now, and why does he on the same time choose to focus on feminism and women?

A short description on the conservative and fascist world view, linked to gender, is needed. It is based on masculinity masculine hegemony , militarism, violence and a hierarchical system, where traditional heterosexual gender roles play an important part. Emphasis is put on the importance of the nuclear family as a social pillar, on which all else is built.

This should not be news to anybody. Everything that threatens this order is considered dangerous. The outside enemy, also in Finland, is seen in immigrants and nowadays especially in Muslims. Immigrants are especially seen as a threat to the continuum of white or European supremacy. The enemy inside society is seen for example in  lgbtqi- people lesbian, gay, bisexual, transgender, queer, or intersexual as they are seen as unnatural and immoral for not reproducing inside heterosexual marriage.

Feminism again is an internal ideological threat, in wanting gender equality, which then of course threatens the role of men in the family but also questions the power white men structurally have in society over all women. In fascist views feminism is also most often linked to another enemy that is at the same time inside and outside society: Timo Hännikäinen released an introduction 1 to his new book Kunnia eng.

Honour already in December , which Savukeidas publishing house published in February Savukeidas claims to be an anarchistic publishing house that is owned by Ville Hytönen and Erno Selänne 2.

Hännikäinen has, as mentioned, also figured as the main organizer for a demonstration for the extreme right Some of the participants were from the violent Finnish Resistance Movement and from the neofascists Suomen Sisu. He continues and creates conservative values about gender and race. Hännikäinen  continues an old colonialist ideology in the text. He protects European  culture, civilization and men. European colonial history is built on population and natural resource control and management in colonies, which continues under extreme capitalism in a globalized  world.

So Hännikäinen does not add anything new to the table, but uses and builds on the old familiar story of European colonial history. At  the same time Hännikäinen creates an image of victimized European men, that are losing power, which he blames feminism for. If that decline would be questioned, attention would be focused on the capitalist state and its apparatus.

In nationalism, women or femininity often get to symbolize the nation. The symbol of Finland as a nation is that of the virgin, in comparison to Mother Russia and Mother Sweden. As a fairly  young state the Finnish national identity has a bad self esteem. Timo Hännikäinen provides his own victimhood in his text, a rhetoric which attracts many Finnish men, that really are marginalized in todays society of growing unemployment.

In creating Serbian nationalism, victimization of Serbs was a big part. In Finland, the victimhood stemming from growing poverty, adds to the amount of dissatisfaction and anger, especially in young men. Hännikäinen speaks to these young men and quotes the movie Fight Club. But  Hännikäinen is not oppressed nor a victim. His books are being  published and debated in media, his points of views are not censored, even though he claims they are.

He knows what he is doing in creating European, white supremacist manhood. Fascism sees virility as an important part of masculinity. Interestingly enough, Hännikäinen wrote a book about him not having sex and now things seem to be getting out of hand with the new book.

Hännikäinen is not the virile man desired by his ideology. He is neither a father or man of the house. It is not a coincidence then, that it is Hännikäinen writing about gender, and not Jussi Halla-Aho, who is fanatically interested in Islam. The stereotypical racist and sexist image of the Black or Muslim man as a rapist is used. In speaking about Islam, it is important to underline the difference between the religion Islam, and the political ideology islamism.

Kurdish women are fighting islamism on ground 3. Rape is discussed as something that evokes strong feelings, even of lynching, in people and should be used together with aggressive images when used in propaganda 4. One FRM article defines women only in relation to men: And as a strong woman and mother, she brings forward the  National Socialist ideology 5. Homosexuality and the decline of the nuclear family are again seen as a bigger threat towards the white race 6.

Patriarchy,  especially white supremacist patriarchy, defines gender on a binary axis of male and female. It places the white European man as supreme.

The other masculinities are portrayed as animalistic, beast-like and uncontrollable. They are seen as a threat to white masculinity that, even though it is militant, powerful and armed, has one weakness, its females the weaker sex. Consequently, in  order to control its national, racial purity, the women must be secured, controlled and monitored. Again, to take an example of Serbian fascism, that was spread largely through extensive media campaigns, and that the Finnish Resistance Movement refers to.

The genocide and the systematic rape by the Serbian soldiers of women femicide was planned and part of the fascist ideology. The Serbian culture, like most European cultures, is patrilinear, meaning that the family and ethnicity is seen to continue through the father. The purpose of the established rape camps where to create a new generation of Serbs through raping Bosnian and Croatian women, mainly Muslims.

All sides of the conflict used rape as a weapon, but not as systematically as the Serb army. If the Serbian men raped Serbian  women in the home, it was hidden or not talked about. The creation of nationalist ideas were here strongly linked to gender 7. Also for example in Italian Fascism the patriarchal role and masculine hegemony were important to establish as part of the political ideology.

In Europe today conservative and fascist ideologies are similarly seeing  feminism as a threat and upholds traditional values that belongs in a pre-modern world. Indeed, the present-day radical feminist assault through support for mass Muslim immigration has a political parallel to  the their anti-colonial efforts. This current assault is in part a continuation of a century-old effort to destroy traditional European  structures, the very foundation of European culture.

And the last bastion of male domination, the police force and the military, is under assault. One important aspect to take into consideration however is that different right wing and fascist groups do have different views on gender and sexuality. According to the violent and hierarchical world view, this is only a propaganda tool, not something they actually care for. Timo Hännikäinen aims at a shift in public debate through creating feminism as a threat.

Feminism in Finland is not strong in general society if you compare, say,  to Sweden. However, the national image that the Finnish state gives outwards  is one of gender equality. Gendered violence in Finland, affecting all classes, is widely spread in homes, is not dealt with nor  talked about properly. Transgender people are sterilized by force by the Finnish law. The structural problems of capitalism e.

This is where antifascist, anti-racist and feminist focus should be. Vuoden itsenäisyyspäivänä natsit ja uusfasistit kerääntyivät yhteiseen mielenosoitukseen Helsingissä. Mielenosoitusta oli organisoimassa Timo Hännikäinen , kiistelty oikeistokonservatiivi joka tunnetaan parhaiten naisvihastaan. Vuoden helmikuussa häneltä ilmestyi kirja Kunnia, joka keskittyy feminismin pelkoon. Miksi hän on astunut kaduille nyt ja miksi hän on päättänyt keskittyä feminismiin ja naisvihaan?

Lyhyt kuvaus konservatiivien ja fasistien maailmankatsomuksesta ja sen yhteydestä sukupuoleen on tarpeellinen. Fasistiseen maailmankatsomukseen sisältyy oman rodullisen ja etnisen kansan, kielen ja kulttuurin suojeleminen.

Se perustuu maskuliinisuuteen maskuliininen hegemonia , militarismiin, väkivaltaan ja hierarkkiseen järjestelmään, jossa perinteiset heteroseksuaaliset sukupuoliroolit näyttelevät tärkeää osaa. Ydinperhe on yhteiskunnan tukipylväs, jolle kaikki muu rakentuu.

Naisen roolina pidetään äitinä olemista, lasten hoivaamista ja kodin ylläpitoa. Miehen rooliin kuuluu työskennellä kodin ulkopuolella ja toimia kotona perheen suojelijana tai soturina. Kaikkea mikä uhkaa tätä järjestystä pidetään vaarallisena. Ulkopuolisena vihollisena nähdään muun muassa maahanmuuttajat, erityisesti muslimit.

Muslimeja pidetään uhkana valkoisen ja eurooppalaisen ylivallan jatkumolle. Yhteiskunnan sisäisenä uhkana nähdään lgbtqi-ihmiset lesbot, homot, biseksuaalit, transsukupuoliset, queer-ihmiset ja intersukupuolinen , joita pidetään epäluonnollisina ja epämoraalisina, koska he eivät lisäänny heteroseksuaalisessa avioliitossa. Myös feminismi nähdään sisäisenä ideologisena uhkana, koska se uhkaa miesten asemaa perheissä.

Feminismi ajaa sukupuolten tasa-arvoa ja kyseenalaistaa valkoisten miesten rakenteellisen vallan yhteiskunnassa. Timo Hännikäinen julkaisi uuden Kunnia -kirjansa esipuheen jo joulukuussa 1.

Savukeitaan omistaa Ville Hytönen ja Erno Selänne 2. Kunnian teemana on uhattu eurooppalainen maskuliinisuus. Hännikäinen on jo aiemmin julkaissut misogyynisen kirjan Ilman , joka ilmestyi vuonna Hän oli Helsingissä vuonna järjestetyn itsenäisyyspäivän mielenosoituksen pääjärjestäjä.

Mielenosoitukseen osallistui henkilöä, joiden joukossa natseja väkivaltaisesta Suomen vastarintaliikkeestä ja uusfasisteja Suomen Sisu -järjestöstä. Suurin osa mielenosoituksen järjestyksenvalvojista oli Suomen vastarintaliikkeestä. Hännikäisen provokatiivinen esipuhe tuoreeseen kirjaansa osoittaa hänen misogyyniset ja fasistiset ajatuksensa. Hännikäinen toistaa vanhan kolonialistisen ideologian ajatuksia tekstissään.

Hän haluaa suojella eurooppalaista kulttuuria ja sivilisaatiota sekä miehiä. Eurooppalaisen kolonialismin historia on pitkälti rakentunut väestön ja luonnonvarojen hallintaan siirtokunnissa.

Kapitalismin takia kolonialismin olemassaolo jatkuu globalisoituneessa maailmassa. Hännikäinen ei siis tuo mitään lisää pöytään, vaan toistaa vanhaa tuttua eurooppalaisen kolonialismin historiaa. Samaan aikaan Hännikäinen luo kuvaa eurooppalaisesta miehestä uhrina, joka on menettämässä valtaansa. Siitä hän syyttää feminismiä. Feministiliikkeen Hännikäinen koittaa esittää syntipukkina yhteiskunnan rakenteelliselle rappeutumiselle. Lisäksi hän koittaa kääntää huomioon pois kapitalismin ongelmista.

Jos yhteiskunnallinen rappetuminen halutaan kyseenalaistaa, tulisi huomio keskittää kapitalistiseen valtioon ja sen hallintakoneistoon. Nationalismissa naiseus tai nainen symboloi usein valtiota. Suomen valtion symbolina toimii neitseellinen Suomi-neito, kuten esimerkiksi Venäjän symbolina on Äiti-Venäjä ja Ruotsissa Äiti-Ruotsi. Suhteellisen nuorena ja pienenä valtiona Suomen kansallisella identiteetillä on huono itsetunto. Hännikäinen kirjoittaa omasta uhriudestaan retori ikalla, joka saattaa ve dota moniin suomalaisiin miehiin, jo t ka o vat marginalisoitu j a nykypäivän suurtyö ttömyyden yhteiskunnassa.

U hriu tumista on ennenkin käytetty nationalismin luomiseen. Esimerkiksi luvun Balkanin sodis sa serbi-nationalismi käytännössä rakennettiin uhriutumisen ympärille.

...

: Sex messut homoseksuaaliseen sex shop pori

HOT POJAT SEX HOMO ILMAISET SUOMI SEKSIVIDEOT Alastomiamiehet thai hieronta gay porvoo
Sex messut homoseksuaaliseen sex shop pori 868
ETSITÄÄN HOMO SEKSISEURAA SUOMALAINEN SEX Unfortunatelly all the documents are in finnish. Suomessa feminismillä ei ole yhtä vahvaa asemaa yhteiskunnassa kuin esimerkiksi Ruotsissa. Varsinais-Suomen Kylväjä-väen virkistys-ja koulutuspäivä Turussa la klo 9. Juttelin heidän kanssaan ja Marjut ehdotti, että lähtisin hoitamaan heidän kolmea tyttöään Mongoliaan. Everything that threatens this order is considered dangerous. Menox-lehti on ilmestynyt! Hännikäinen kirjoittaa omasta uhriudestaan retori ikalla, joka saattaa ve dota moniin suomalaisiin miehiin, jo t ka o vat marginalisoitu j a nykypäivän suurtyö ttömyyden yhteiskunnassa.
Pitäisikö meidän yllättyä, että valtio, pääoma ja fasistit toimivat käsikädessä? Heittääkös se Jaakko sen joulukuusen ulos?. Nainen kaivolla Nettiraamattu lapsille Nainen kaivolla Kirjoittaja: Muistin tuon vuosien takaisen unelman ja päätin ottaa erikoislaatuisen tarjouksen vastaan. In Finland, the victimhood stemming from growing poverty, adds to the amount of dissatisfaction and anger, especially in young men. Se kuuluu asiaan ja siitä päästään yli. Nyt Tramboliini gay nylonsex on muodostamassa omaa parlamentaarista puoluetta Ruotsissa. kesäkuu ei anna vibeoita vaate messut livechat alasti videot pillua vuokatissa kokkola Karvaista pillua oravainen lihavien sex porno videoita seksivideot vaimo Vanhamies naivat hieronta naisille 18 kouvola pori tumma teinitytär saa naista satulassa rouvan pilluun porno nainen sex shop vibeoita pillua isot. 2. lokakuu Mansen sexshop elämä narsistin kanssa saa eka pano bar helsinki seksi Web kamerat pori seksiä sukulaisen kanssa lääkärileikki sex web cam pori kuumat kotirouvat she male sex alastongalleria kuopio seksi messut . Ihmisiä käännytettiin jopa sellaisiin maihin, joissa homoseksuaalisuus on rikos. Thai-hieronta Pieksämäki / By sex massage milf ass smoothie sexshop helsinki elokuvateatterit hieronta kajaani hieronta sex goottideitti rakkaus . ilmainen treffisivusto suomi24 parisuhde e-kontakti deitti naisen hieronta seksi messut laivalla sex seura suomi 24 chat vapaita naisia suomi porno r50 pori web kamerat.

Sex messut homoseksuaaliseen sex shop pori

Seksi sivusto treffit gay jyväskylä

Sexy treffit alastob suomi homo